OSTALE AKTIVNOSTI

Ukoliko biste upotpunili svoj aktivni odmor poslije adrenalinskog raftinga, nudimo vam mogućnosti individualne i timske aktivnosti kao što su kajak avanture, turistički obilasci „Zemlje Vodopada“ u Nacionalnom parku Una, planinarenje, biciklizam i ronjenje. Ako želite potrošiti slobodno vrijeme u malo sporijem tempu onda vam nudimo odbojku na pijesku, stolni tenis i šah. Budite aktivni jer ćete biti zdravi.

Kajak avantura K1

Upoznajte gornji tok rijeke Une od Martin Broda do Kulen Vakufa na malo drugačiji način. Kajak sit on top vam omogućuje da taj prekrasni dio rijeke koji se nalazi u srcu Nacionalnog parka Una doživite na jedan nevjerovatan način koji će vam pružiti nezaboravnu avanturu. Smaragdno zelena rijeka koja spaja ova dva mala mjesta u nacionalnom parku pruži će vam puno malih brzaka i slapića i obilazaka oko riječnih otočića što prestavlja jedan veliki užitak.  Da biste bili dio ove avanture nije vam potrebno veslačko iskustvo, a sudjelovati mogu i djeca od 10 godina, u pratnji roditelja. U ponudi imamo sit-on-top kajake za dvije osobe kojima se jednostavno upravlja, a nudimo i kajake jednosjede ukoliko želite da se prepustite sami sebi i individualno uživate. Za kajak izlet ćemo Vam osigurati svu potrebnu opremu: kacigu, prsluk, veslo te neoprensko odijelo i vodonepropusne torbe koje će biti za vaše osobne stvari (fotoaparat, hrana i piće, itd.). Ne zaboravite ponijeti kupaći kostim, kratke hlače, majicu i sandale za vodu (ili tenisice) te ručnik i rezervnu obuću i odjeću, kremu za sunčanje, vodu.

Dužina staze: 10 km
Trajanje vožnje: 2 sata  (sa pauzom i ovisno od vodostaja)
Ukupno vrijeme: 6 sati
Težina vode: 2°
Minimalan broj osoba: 4+ osobe

NAPOMENA: Cijena uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, prevoz na start izleta i povratak sa cilja, piknik, karta za Nacionalni park Una, osiguranje i PDV.

CIJENA PO OSOBI: 80 BAM / 41 €

Kajak avantura K2

Želite biti aktivni u prirodi sa više adrenalina, a da nemate iskustva u veslanju ili da ste već bili dio slične avanture, donji tok rijeke Une je idealan izbor vaše nezaboravne avanture. Kajak avantura u donjem toku je dosta uzbudljivija i atraktivnija sa više brzaka i slapova i pruža vam nestvarne momente prirode, užitak koji je nezaboravan. Start avanture vam počinje u malom naselju Srbljani gdje nastavljate nizvodno rijekom do Grmuše. Tokom vožnje pravi se dosta pauza za kupanje i plivanje na malim otočićima i slapićima, skakanja sa stijena  i ostale vodene atrakcije. Da biste bili dio ove avanture nije vam potrebno veslačko iskustvo, a sudjelovati mogu i djeca od 10 godina, u pratnji roditelja. Za kajak izlet ćemo Vam osigurati svu potrebnu opremu: kacigu, prsluk, veslo te neoprensko odijelo i vodonepropusne torbe koje će biti za vaše osobne stvari (fotoaparat, hrana i piće, itd.). Ne zaboravite ponijeti kupaći kostim, kratke hlače, majicu i sandale za vodu (ili tenisice) te ručnik i rezervnu obuću i odjeću, kremu za sunčanje, vodu.

Dužina staze: 10 km
Trajanje vožnje: 3 sata  (sa pauzom i ovisno od vodostaja)
Ukupno vrijeme: 5 sati
Težina vode: 2°-3°
Minimalan broj osoba: 4+ osobe

NAPOMENA: Cijena uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, prevoz na start izleta i povratak sa cilja, osiguranje i PDV.

CIJENA PO OSOBI: 60 BAM / 30 €

Nacionalni park UNA - Land of waterfalls – foto safari

Posjetite najatraktivnije i najspektakularije destinacije Nacionalnog parka Una  koje se nalaze 35 km udaljena od grada Bihaća. Vodene čarolije koje ćete moći zabilježiti svojom kamerom i  koje će vam oduzeti dah i pružiti doživljaj za pamćenje. 

Područje Nacionalnog parka Una se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine na granici sa Republikom Hrvatskom. Štrbački buk visine 24,5 m predstavlja najviši i najspektakularniji vodopad u Nacionalnom parku, a njegov postanak se vezuje za tektonska pomjeranja i stvaranje sedrenih naslaga. Uzvodno 24 km od Štrbačkog buka u pravcu Kulen Vakufa, nalaze se Martinbrodski slapovi koji predstavljaju najveći kompleks slapova na rijeci Uni. Pored Milančevog buka, u Martin Brodu možete vidjeti mnoštvo drugih slapova, kaskada i bazena koji se prostiru kroz naselje do ušća rječice Unac u Unu. 

PROGRAM OBILASKA:
vrijeme polaska: 10:00 sati
mjesto polaska: UNA RC KIRO RAFTING CENTAR
trajanje programa:  6 sati.
vrijeme povratka: cca. 16:00 sati
minimalan broj osoba: 4 osobe

PONIJETI OD OPREME:
kratke hlače i šešir, T-shirt i sandale (ili sportske cipele), krema za sunčanje, voda. 

Cijena uključuje: prevoz našim vozilima iz rafting centara - Martin Brod-Štrbački Buk-rafting centar, ručak u Kulen Vakufu ili Kiro Rafting Centru, vodić, PDV i ulaznice za Nacionalni park UNA.

Obilazak sa noćenjem: 128 BAM / 65 € po osobi ( n/d u vikend kućama).

Obilazak za učenike, studente i veće grupe (cijene po dogovoru uz adekvatne popuste).

CIJENA PO OSOBI: 88 BAM / 45 €

SCUBA RIVER DIVING UNAdventure

Otkrite podvodni svijet rijeke Une. Uživajte u podvodnim čarima rijeke Une. Spustite se u podvodnu čaroliju rijeke Une sa voljenom osobom  i zabilježite taj savršeni trenutak.

LEARN TO DIVE

Ukoliko želite da ostvarite prvo iskustvo  pod vodom, da osjetite slobodu, možemo vam omogućiti nezaboravnu podvodnu avanturu u našem rafting centru Una Kiro Rafting.

EXPERIENCE TO DIVE

Ako želite posjetiti i napraviti uron na top destinacijama naše rijeke kao što je Nacionalni park Una, možemo vam organizirati  izlet samo sa brevetom bilo koje ronilačke asocijacije koju posjedujete.

Šta dobijete:

  • Neopren odijelo 5mm
  • Maska
  • Peraje
  • Tegove
  • Kompenzator plovnosti sa bocom
  • Regulator
  • Slike i video za uspomenu

Booking info:

CIJENA NA UPIT

PRIMAJTE SPECIJALNE PONUDE PUTEM EMAILA