RAFTING

IZABERITE AVANTURU RIJEKOM UNOM

Rafting je spuštanje po manje ili više divljim rijekama u gumenom čamcu koji se naziva raft. To je avantura i pravi sportski i turistički užitak. Rafting izleti su pogodni za svakoga i nije potrebno prethodno znanje iz veslanja. Rafting vodići su iskusni kajakaši-skiperi, vrsni poznavaoci divljih voda, a naročito rijeke Une. Uz njih ćete na atraktivan i neobičan način doživjeti ljepotu rijeke i njenih kanjona. Rijeka Una je jedna od najljepših i najčistijih rijeka svijeta. Neokrnjena priroda doline rijeke Une i njeni smaragdni brzaci će vas impresionirati i ne propustite priliku da veslate po njoj.

Rafting izlete radimo svaki dan od 10:00 sati

R1 Rafting etapa Štrbački Buk – Lohovo

Najspektakularniji i najatraktivniji dio rijeke Une koji se nalazi u gornjem toku  u zoni Nacionalnog parka Una. Početak avanture polazi ispod samog Štrbačkog Buka, vodopada koji je visok 18 metara. Onaj pravi adrenalin vas čeka već na prvom slapu koji je visok 5 metara i nastavljate dalje sa velikom razinom adrenalina. Smaragdno zelena boja rijeke vodi vas nizvodno u kanjon  koji je bogat sa puno sedrenih kaskada odnosno slapova koji vašem izletu daju jedan veliki avanturistički doživljaj za pamćenje. Nakon 7 km izlazite iz kanjona u mjestu Loskun, gdje  rijeka Una postaje pitoma. Na pitomom dijelu rijeke imamo dosta zabavnih sadržaja poput kupanja na slapovima, skakanja sa stijena i mostova  i uživanja u prirodi koja se preslikava na rijeci kao u ogledalu. Na samom kraju rafting izleta imamo dva prelijepa slapa, Troslap i Dvoslap, koja ovoj avanturi stavljaju tačku na kraj.

Dužina staze 15 km 
Trajanje raftinga: 3 sata (sa pauzom i ovisno od vodostaja), 
Ukupno vrijeme: 5 sati
Težina vode: 4°-3°, 3°-2°

NAPOMENA: Cijena raftinga uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, ulaz u Nacionalni park Una, prevoz sa starta raftinga i povratak sa cilja, turističku taksu i osiguranje i PDV. Za sve vodene aktivnosti potrebno je imati obuću za vodu (pape za more, tenisice, sandale), majicu kratkih rukava i kupaće gaće (kostim) ili šorc.

Za djecu ispod 16 godina ne možemo organizirati rafting na ovoj etapi.

CIJENA PO OSOBI: 90 BAM / 46 €

R2 Rafting etapa Kostela - (Luka) Grmuša

Zanimljiv i atraktivan dio rijeke Une koji se nalazi u donjem toku, udaljen 10 km nizvodno od grada Bihaća . Rafting izlet primjeren za početnike i one koji idu prvi put gdje mogu doživjeti čari prirode u mirnijem ruhu. Donji tok rijeke Une svojom prirodom je prilagođen za rafting izlete koji su idealni za avanturističko putovanje za sve uzraste, kako za starije osobe, tako i za obiteljske izlete sa djecom. Tok rijeke je brz zbog velikog broja malih sedrenih kaskada i slapića koji pružaju odgovarajući avanturistički osjećaj. Zbog velike udaljenosti od izvora rijeke, temperatura vode u donjem toku je idealna za kupanje i plivanje u brzacima i također sadrži puno zabavnih sadržaja, što pruža dodatno opuštanje i uživanje u krajoliku. 

Dužina staze: 13 km
Trajanje vožnje: 2,5 sata  (sa pauzom i ovisno od vodostaja)
Ukupno vrijeme: 4 sata
Težina vode: 2°-3°

NAPOMENA: Cijena raftinga uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, prevoz sa starta raftinga i povratak sa cilja, turističku taksu i osiguranje i PDV. Za sve vodene aktivnosti potrebno je imati obuću za vodu (pape za more, tenisice, sandale), majicu kratkih rukava i kupaće gaće (kostim) ili šorc.

CIJENA PO OSOBI: 70 BAM / 36 €

R3 Rafting etapa Kostela - (Stijena) Bosanska Krupa

Donji dio rijeke Une koji je interesantan i atraktivan. Lakša adrenalinska zabava u neokrnjenoj prirodi. Rijekom se spuštate prema Bosanskoj Krupi, gradu na rijeci. Ovaj rafting izlet je istih karakteristika kao R2 samo što vam pruža duži boravak na rijeci Uni. 

Dužina staze: 20 km
Trajanje vožnje: 4 sata (sa pauzom i ovisno od vodostaja)
Ukupno vrijeme: 6 sati
Težina vode: 2°-3°.

NAPOMENA: Cijena raftinga uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, prevoz sa starta raftinga i povratak sa cilja, turističku taksu i osiguranje i PDV. Za sve vodene aktivnosti potrebno je imati obuću za vodu (pape za more, tenisice, sandale), majicu kratkih rukava i kupaće gaće (kostim) ili šorc.

CIJENA PO OSOBI: 80 BAM / 41 €

PRIMAJTE SPECIJALNE PONUDE PUTEM EMAILA